home: parchet oswald
  Prima pagina Parchet + Mozaic Sugestii Produse Case din buştean Servicii  
  Despre noi Contact  
 
   
  Descriere produs: << lista produselor MS Hard Elastic 157 Adeziv poliuretanic semielastic Preț: 300 RON / 16 Kg produse de intretinere parchet

EUROWOOD MS Hard Elastic 157 (Forbo)

Adeziv poliuretanic semielastic

Domeniu de utilizare: Pentru lipirea de:
- parchet masiv
- parchet mozaic
- parchet industrial (si parchet industrial de 10 mm)
- Dusumele >= 15 mm grosime (raport grosime - latime max.1:10)
- parchet masiv 10 mm Parchet multistratificat
- parchet tip panou in special cel finisat
- parchet din Bambus, Stejar afumat (miros neutru)
Proprietăți: - Uscare dur-elastica, calitati mari de umplere.
- Capacitate rapida de lipire.
- Usor de indepartat de pe suprafetele de parchet finisat.
- Nu contine apa, nu contine solventi, prin urmare uscare fara contractii.
- Usor de aplicat.
- Adecvat pentru incalzirea in pardoseala.
- Emisii foarte scazute, EMICODE EC 1R Plus.
- Reduce zgomotul produs la pasire.
- Compenseaza micile contractii a parchetului fara sa deterioreze suprafata suport Compoziție și date tehnice: Baza: polimer MS
Culoare: maroniu
Consistenta: pastos
Densitate: cca. 1.6 gr./cm3
Conditii de clima: min. 15 grade C temperatura suportului, min. 18 grade C temperatura materialelor si a incaperii, umiditatea relativa a aerului 35-75 %, recomandat <65%
Aplicare: Spatula dintata ,in functie de formatul parchetului si suport Ex. B3 / B11 (TKB)
Consum: TKB/ B3 cca. 800-1000 g/mp
TKB / B11 cca. 1000-1200 g/mp
Timp de aplicare: cca. 20 minute
Timp de uscare: cca. 24-48 ore in functie de cantitatea aplicata si suport
Agent de curatare: neintarit cu Solutie Universala, 815 Euro Handclean
Cea mai buna procesabilitate: 12 luni in ambalajul original sigilat, recipientele deschise trebuie inchise etans si reutiliza cat mai curand posibil
Conditii de depozitare: bine inchis la temperatura normala (5-25 grade C)
Inflamabil: nu
Sensibil la inghet: nu
Sensibil la umiditate: da
Codificare GHS: nu
Protectia mediului si a muncii:
GISCODE: RS10
EMICODE: EC 1 Plus R
DGNB: COV 0%
LEED: COV 0 g/I
Prelucrare: Suportul pregatit pentru prelucrare trebuie sa corespunda atat cererintelor VOB cat si normelor actuale TKB si BEB.

Eventuala pelicula formata deasupra in galeata se va indeparta, nu se amesteca cu adezivul!
Adezivul se intinde in mod uniform pe suport, cu spaclul dintat. Parchetul se aseaza in adezivul proaspat si se va urmari ca adezivul sa fie uniform distribuit si pe toata suprafata lamelelor de parchet.
La parchetul fara nut si feder se va urmari acoperirea completa a suprafetei suportului de parchet pentru a evita formarea de goluri sub parchet. Nu se va presa adeziv intre elemente pentru a evita formarea de linii din adeziv in zona de imbinare a parchetului.
Se va respecta o planare mai lunga a elementelor in timpul aplicarii in functie de specificatia produslui si a tehnicii de prelucrare. Se va pastra o distanta minima de 15 mm de la perete.
Slefuirea si lacuirea se poate face dupa 24-48 ore.
Timpul dupa care se poate slefui se prelungeste cu pana la doua zile la suporturi dense si/sau la cantitate mare de adeziv aplicata. La temeperaturi scazute si/sau la umiditate redusa incetineste timpul de intarire, ceea ce trebuie avut in vedere la slefuirea ulterioara.
Se recomanda aplicarea de greutati pe parchetul lipit pe toata durata de intarire in special in cazul elementelor lungi de parchet.
Adezivul are o remarcabila capacitate de prindere pe majoritatea tipurilor de lemn. Datorita multitudinii de esente de lemn, in special esente exotice, se pot face probe de fixare inainte de prelucrare. Datorita lipirii elastice se vor lua masuri de prevenire a lipirii marginilor dintre elementele de parchet la aplicarea de lacuri in dispersie. La lipirea de forme critice de parchet (scanduri masive, bambus) pe pardoseli incalzite este necesara o grunduire de stabilizare cu grundurile de reactie Forbo desemnate.
Pentru evitarea problemelor de priza recomandam agregarea cu nisip de quarz Forbo 846 Quarz Sand. Pe grundurile Forbo de reactie special desemnate se poate face lipirea directa fara agregarea cu nisip. Informatiile si datele din fisele tehnice ale grundurilor de reactie se vor respecta cu strictete. Observații:


 
(c) 2010-2019 Parchet Oswald srl       Termeni şi condiţii de utilizare       ANPC       Politica de confidențialitate și cookie-uri