home: parchet oswald
  Prima pagina Parchet + Mozaic Sugestii Produse Case din buştean Servicii  
  Despre noi Contact  
 
   
  Descriere produs: << lista produselor KOEBER ECOLAC Lac pe bază de apă pentru parchet și mobilă Preț: 25 RON / 0.75 Kg
         130 RON / 4 Kg
produse de intretinere parchet

KOEBER ECOLAC

Se utilizează pentru acoperirea și protecția parchetului, a mobilei sau a altor suprafețe exploatate la interior.

Domeniu de utilizare: Produsul este un lac în dispersie apoasă, recomandat pentru acoperirea parchetului și a altor suprafețe lemnoase supuse unor solicitări intense, a mobilei sau a altor suprafețe exploatate la interior. În cazul lemnului moale, cu pori deschiși, se recomandă amorsarea acestuia. Prezintă rezisteță deosebită la uzură, apă și agenți chimici. Se aplică pe suprafețe lemnoase nelăcuite sau care au fost deja acoperite.
Descriere: Produsul peliculogen ECOLAC L 8301WL este un lac pe bază de rășini acrilice autoreticulabile și rășini poliuretanice cu uscare rapidă la aer la temperatura mediului ambiant. Elemente caracteristice principale: produs ecologic, nu degajă vapori toxici sau inflamabili, nu conține și nu elimină formaldehida după uscare, lichid vâscos omogen, rezistență excelentă la zgâriere, uzurâ, apâ, agenți chimici, uscare rapidă, aplicare ușoară, nu se îngălbenește, păstrează nuanța naturală a lemnului.
Detalii de aplicare: Metode de aplicare:
- pensulare
- roluire (cu rola de catifea)
- pulverizare cu aer ( presiune: 3bari, diuză: 1,8mm)
Diluant / diluare cu apă rece curata (15- 25°C):
- pensulare: 5- 10%
- roluire(cu rola de catifea): 5-10%
- pulverizare cu aer: ca atare
Consum specific:
- până la 8 m2/l/ strat. Consumul poate varia în funcție de condițiile de aplicare (geometria suprafeței, metoda de aplicare, condițiile de mediu, natura și pregătirea suprafeței. Se recomandă determinarea practică a consumului.
Condiții și instrucțiuni de aplicare: - temperatura mediului: 10 - 30°C
- umiditatea relativă a mediului: max. 70%
- temperatura suportului :10 - 30°C
- umiditatea suportului: 12 ± 2%.

Parchet: se netezește suprafața parchetului prin raschetare și apoi prin șlefuire cu hârtie abrazivă de granulație medie; se îndepărtează praful cu un material textil sau prin aspirare și apoi se aplică cu pensula sau rola de catifea lacul L 8301WL.
Se lasă să se usuce pelicula, apoi se șlefuiește suprafața cu hârtie abrazivă. Timpul de uscare pentru șlefuire este de aprox. 2ore. Se desprăfuiește și se aplică un nou strat de lac. Dacă nu s-a obținut o peliculă lucioasă se aplică un al 3lea strat fără șlefuire intermediară la un interval de 4-6 ore. Suprafața care a mai fost acoperită cu lac se șlefuiește cu hărtie abrazivă și se aplică 2-3 straturi de lac. Interval de reacoperire: 4-6 ore. Suprafața lăcuită se poate da în exploatare după 24 ore de la aplicare, iar în cursul unei utilizări intense se recomandă după minim 5zile.
Mobilier și piese din lemn: se curăță lemnul, se degresează cu material textil, se șlefuiește cu hârtie abrazivă de granulație 150-180 și se aplică 1-3 straturi de lac L 8301WL, funcție de încărcarea dorită. În cazul lemnului de rășinoase (brad, molid) este necesară o amorsare prealabilă cu o solutie de concentrație 5% ADEROL KADL 4530. Interval de reacoperire între straturi: 1-3 ore.
Suprafața lăcuită se poate da în exploatare dupa 24 ore de la aplicare, iar în cursul unei utilizări intense se recomandă dupa minim 5 zile.
Detalii de aplicare: Lacul se aplică ca atare (aceasta se recomandă pentru suprafețele verticale sau înclinate) sau la o diluție de 5- 10% cu apă rece (15-25°C) curată. În cazul aplicării cu rola, se recomandă o rolă de catifea specială pentru aplicarea produselor în dispersie apoasă. Pentru obținerea unei pelicule corespunzătoare se recomandă aplicarea a 90- 110g /mp/strat.
Sistem de aplicare: Pentru acoperirea parchetului se aplică un strat de lac care are rol de grund, apoi 2-3 straturi de lac L 8301WL, în funcție de încarcarea dorită.
Lacul se poate aplica și în sisteme transparente colorate peste baițuri în apă sau solvenți (pentru aplicarea peste baițurile în apă este indicată aplicarea prin pulverizare). Timpul necesar pentru manipulare este de 2 ore.
Suprafețele pot fi stivuite dupa 24 ore de la aplicare. Dacă lacul este utilizat pentru acoperirea parchetului suprafața lăcuită poate fi dată în exploatare după 24 ore, iar în cazul unei utilizări intense, dupa 5 zile. Timpul necesar pentru reacoperire este de minim 2 ore.
După utilizare ustensilele se spală cu apă. Nu se recomandă a se lucra la temperaturi mai mici de 5 grade C. Securitatea muncii: Toate operațiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor realiza respectând cu strictețe normele de prevenire a incendiilor, normele de protecția muncii și igienă sanitară. Se interzice: prezenta oricaror surse de foc, vopsirea în spații fără o ventilație corespunzătoare, contactul direct al pielii cu produsul respectiv, inhalarea prelungită a vaporilor, ingerarea produsului. Caracteristici tehnice: Aspect: lichid omogen, vascos, fara impuritati mecanice
Continut de substante nevolatile, 0,5 g/ 50cm2, 105°C, 10 minute: 30 ±1%
Timp de curgere:
-cupa ISO, d= 5mm, 23ºC: 50 - 70s
-cupa STAS, d= 4mm, 20ºC: 40 - 50s
Densitate, 23ºC: 1,01 -1,05 g/cm3
COV: 60 g/l
Caracteristici peliculă:
Aspect lucios
Luciu, 60º: min. 70 %
Timp de uscare la aer: 23 ±2°C, 50 ±5% umiditate relativa.
Timp de uscare in adancime (Tip D): max.2 ore
Duritate Persoz, min: 150s
Aderență pe lemn, grila de 1mm: 0-1
Rezistență la căldura umedă ciclică, nr.cicluri: 6
Rezistență la surse fierbinți umede: 5
Rezistență la surse fierbinți uscate: 5
Rezistență la lichide reci:
-apa, 24h: 5
-detergent 44%, 24h: 5
-alcool etilic 48%, 24h: 5
-white spirite, 24h: 5
-cafea, 24h: 4
Rezistența la zgâriere, tip HB: A,0 
(c) 2010-2019 Parchet Oswald srl       Termeni şi condiţii de utilizare       ANPC       Politica de confidențialitate și cookie-uri