home: parchet oswald
  Prima pagina Parchet + Mozaic Sugestii Produse Case din buştean Servicii  
  Despre noi Contact  
 
   
  Descriere produs: << lista produselor Adeziv ARTELIT RB-860 Adeziv cauciucat pentru parchet Preț: 200 RON / 12 Kg
         275 RON / 21 Kg
produse de intretinere parchet

ARTELIT RB-860

Adeziv cauciucat pentru parchet


Adezivul Cauciuc pentru Parchet RB-860 este un produs de înaltă calitate pe bază de cauciuc SBS recomandat pentru lipirea parchetului masiv, lamelar şi mozaicului tradiţional şi industrial pe majoritatea straturilor suport absorbante / neabsorbante. Adezivul este de asemenea recomandat pentru parchet rezistent la umiditate. Produsul nu conţine apă şi de aceea nu are efecte dăunatoare în utilizare la pardoselile din lemn şi materiale lemnoase. Pentru rezultate mai bune, folosiţi Solvent Primer SB-210. De asemenea, adezivul este potrivit pentru lipirea de elemente din lemn, plută şi vată minerală pe toate straturile suport absorbante. Domeniu de utilizare: - adezivul cauciuc pentru parchet RB-860 este recomandat pentru fixarea mozaicului si a parchetului din cele mai întâlnite tipuri de lemn (inclusiv lemn sensibil la umiditate, precum fag, mesteacăn frasin, carpen, stejar, etc.) precum și pentru lipirea chesoanelor din lemn și a plutei, pe suprafețe de construcții obișnuite.
- lipirea parchetului tradiţional, lamelar şi multistratificat prefinisat (format din lemn sensibil la umiditate de ex. fag, stejar, mesteacan)
- lipirea mozaicului tradiţional şi industrial
- lipirea elementelor din lemn, plută, vată minerală, placaje şi a duşumelelor

Are o adrenţă excelentă la majoritatea suprafeţelor de construcţii uzuale, cum ar fi: beton, ciment, straturi anhidrit, straturi de egalizare, lemn.
Avantaje: • aderenţă iniţială excelentă • uşor de aplicat • timp de lucru optim • rezistenţa la forfecare ridicată • nu conţine apă • fixare flexibilă • rezistenţă foarte bună la îmbătrânire şi la umiditate • potrivit pentru pardoseli prevăzute integral cu sisteme de încălzire (doar ţevi in sistem cu apă fierbinte – după 6 săptămâni de exploatare) Mod de utilizare: Curățați, desprafuiti, uscați și nivelați suprafața. Agitați/amestecaţi adezivul înainte de utilizare. Pentru rezultate mai bune, este recomandată utilizarea Primer-ului pe bază de solvenți SB-210. Când primer-ul s-a uscat, aplicați adezivul cu ajutorul unei spatule dințate (Spatula B3, Spatula 23/48) pe o suprafață ce poate fi acoperită cu parchet în 5-10 minute. Grosimea stratului de adeziv nu ar trebui să depășească 2-3mm. Așezați parchetul, mișcați ușor, apoi presați. Întărirea totală se realizează în cca. 3-4 zile. Umiditate parchetului: 10-12%. Umiditate suport: sub 2%. Șlefuiți și lăcuiți după întărirea totală. Depozitați în ambaljul original, închis, departe de surse de foc, la temperaturi între +5 si +30 C.
Curăţare: Adezivul neîntărit în exces poate fi curăţat cu alcool alb. Dupa întărire se curaţă doar mecanic.
Şlefuire şi lăcuire: Trebuie realizate după 4-5 zile de la montarea parchetului.
Observaţii: Dupa terminarea aplicaţiei aerisiţi încăperea pe masură ce solvenţi se evaporă.
Măsuri de precauție: Luaţi măsurile de precauţie obişnuite.
Contine: colofoniu
R38 - Irită pielea; R43 - Poate cauza sensibilizare prin contactul cu pielea;
R52/53 - Dăunător pentru organismele acvatice şi poate cauza efecte adverse pe termen lung, în mediul acvatic.
R66 Expunerea repetată poate cauza uscarea și crăparea pielii.
S2 A nu se lăsa la îndemâna copiilor;
S9 - Păstraţi recipientul în spaţii bine aerisite.
S16 - A se păstra departe de surse de foc – nu fumaţi.
S24 - Evitaţi contactul cu pielea;
S46 - în cazul in care inghițiți produsul, apelați imediat la serviciul medicului, arătându-i acestuia recipientul sau eticheta produsului;
S 51 - Utilizaţi numai în încăperi cu un bun sistem de aerisire.

Instrucțiuni de depozitare deșeuri: Resturile de produs precum și ambalajele golite trebuie aruncate în locuri stabilite prin reglementări legale.
Date thenice: In ambalajul original:
Compoziţie: cauciuc SBS, solvenţi organici, răşini, filleri minerali
Culoare: bej
Densitate: 1,20 ± 0,05 g/cm3
Temperatura de aplicare: +10oC to +30oC
Timpul deschis de uscare la +20oC: 10-15 minute
Timpul de întărire totală: 3-4 zile
Consum: 0,65-1,40 kg/m3
Inflamabilitate: extrem de inflamabil
Solubilitate spirt alb
După întărire:
Fracţiuni solide: peste 70%
Rezistenţa termică a îmbinării după întărire: de la -20oC la +60oC
Tipul îmbinării (fixării) flexibilă 
(c) 2010-2019 Parchet Oswald srl       Termeni şi condiţii de utilizare       ANPC       Politica de confidențialitate și cookie-uri